JuhoJoensuu

Kahdessa kuukaudessa Keskustan johtoon

Tekeekö Sipilä sen taas? Huhtikuun alussa juuri kukaan ei ollut kuullutkaan Sipilästä. Kesäkuun alussa hänestä tuli Keskustan puheenjohtaja, vaikka monen mielestä hän ei sovi puolueen kuvaan lainkaan.

Nyt ainakin Helsingin Sanomien uutisen mukaan Kuntaliiton keskustelu keskiviikkona meni häneltä erinomaisesti. Ja taas samalla asialinjalla. Usko siihen, että ihmiset tekevät parhaansa, jos heille annetaan siihen mahdollisuus, näyttää olevan toimiva lähtökohta. Hänellä on vähän poliittisia vastustajia, sen sijaan hän näkee ensi sijaisesti yhteistyökumppaneita.

Kaikki voi olla pienestä kiinni. Älä piirrä kuntakarttaa. Tarjoa sen sijaan mahdollisuutta osallistua siihen kuntakartan piirtämiseen. Poikkeuksellisesti sama linja tulee toimimaan edelleenkin. Kansa on väsynyt turhaan huutoon ja odottaa asiallista puhetta. Kohta tässä täytyy alkaa pelkäämään, että Keskusta nousee jo vajaassa kahdessa kuukaudessa Kokoomuksen rinnalle myös äänimäärässä. Paha juttu, koska jytky ei ole koskaan hyväksi, jos siihen liittyy liian suuret odotukset.

Huusko, tiedän, että minulla ei ole kuvaa. Nettihenkkarit on. Saat siirtää pois etusivulta, katson, löytäisinkö sopivan kuvan. Jos löytyy, pistän sen joskus illalla, olettaen, että olette saaneet alustaongelman ratkaistuksi. Eilen illalla en päässyt yhdelleäkään yrityksellä kunnolla sisään.

En ehdi päivän aikana kommentoimaan. Lukkala, pidä komentoa :-)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ReijoKamula kuva
Reijo Kamula

Lukkalalle valtakirja tuurata?!
Sipilä ei ainakaan dominoinnut a-studiossa keskustelua Ruohonen-Lehneriä vastaan!
Ei avaajalla ole mitään todellista viitettäesittää väitteensä tueksi?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Näköjään Lukkalallakin on ollut parempaa tekemistä :-)

Entäs jos Sipilä ei dominoinut, koska hänellä ei ollut tarvetta dominoida? Ruohonen-Lerner on tietääkseni ihan kohtuullisen fiksu nainen, joten saa kai hänen kanssaan keskustella ihan rakentavastikin. Jos molempien tavoite on Suomi, joka olisi parempi elää yhä useammalle, niin ei kai sitä kannata aloittaa yrittämällä lyödä ensin toinen maan rakoon?

Sipilä lienee sen verran rutinoitunut tuolla yrityselämän puolella, että keskustelut aloitetaan etsimällä yhteisiä tavoitteita ja etuja.

Mitä viitettä? Helsingin Sanomat, 13.9.2012, olisikohan ollut sivulla 6, jossa käsiteltiin Kuntaliiton keskustelua. Lisäksi maltillisia kannanottoja eri asioihin, pankkivalvonta, veroparatiisit jne. Pienistä puroista syntyy iso virta. Kannattaa käydä välissä lukemassa Suomenmaatakin. Pekka Perttula kirjoittaa tänään ihan hyvin 'Keskustan hetki on nyt'. Carpe diem.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Hei.

Puheenvuorossa ja Vapaavuorossa oli eilen päivällä ja illalla todellakin ongelmia. Konehuoneesta kerrotaan sen liittyvän palvelimeen.

Vikaa korjataan ja se ei toivottavasti enää toistu.

Pahoittelemme.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ok, sitä vähän arvelinkin. Kun muut yhteydet toimivat ja virustorjunta ja palomuurikin lienevät kunnossa omalla koneella, niin vaihtoehdoksi jäi lähinnä palvelinpään ongelma. Palvelunestohyökkäyskin tuntuisi vähän suureelliselta, joten palvelin ilmeisesti oli sitten vain hiukan tahmassa.

Tehokas muuten tuo valitsemanne linja, että etusivulla näkyvät vain ne kirjoitukset, joissa on kuva mukana. Minäkin lähden kaivelemaan kuva-arkistojani. Mielenkiinnolla odottelen ilmestyykö teksti listalle välittömästi, kun siitä tulee kakkossivun kamaa :-)

JK. Täällähän tämä. Selvisi tämäkin logiikka.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sorry Juho, en pyyntöäsi päässyt katsomaan ennekuin äsken! Nyt varmaan komennon pidätkin omassa blogissasi ihan itse?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Juu, arvelin, että sinulla on parempaa tekemistä. Mutta et ilmeisesti myöskään ehtinyt näkemään tekstiäni ennen kuin ylläpito blokkasi sen näkymästä etusivulla.

No, samalla selvisi, että kuvattomat tekstit eivät näy missään kuin vasta siinä vaiheessa, kun ne putoavat kakkossivulle. Tai ainakin tämä on nyt tulkintani tästä blogialustan toiminnasta. Ei kun etsimään sitä sopivaa kuvaa, ettei näin käy toista kertaa. Tosin oli tämä puoliksi myös koe.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tein sen kokeen myös noin viikko sitten.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Hieno pohdinta sinulta, Juho. Kieltämättä kahden oppositiopuolueen agenda kiteytyy kahteen erilaiseen ajattelutapaan. Soinilla se on ollut jo pitkään: "Missä Eurooppa, siellä ongelma", kun taas Sipilälle istuu ajatus: "Missä ongelma, siellä mahdollisuus".

Siitä voi sitten itsekukin tehdä valintojaan vanhan vertauksen kautta, kun toinen näkee puolillaan olevan lasin olevat puoliksi tyhjä ja toinen puoliksi täynnä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kiitos. Soini ehkä jäi myös jytkyn myötä oman retoriikkansa vangiksi. Jos on tietyntyyppisellä esiintymisellä saavuttanut voittonsa, uskaltaako tyyliä muuttaa?

Sipilällä on pajon enemmän tilaa 'rytminvaihdoksiin'. Hänen logiikallaan ongelman tunnistaminen on vain ensimmäinen vaihe sen ratkaisemiseen.

Toimituksen poiminnat